Zelfstigma en budget

 

Van oudsher was ik altijd gewend dat ik bijna alles kon kopen wat mijn ogen zagen en ik dacht altijd dat alleen nieuwe spullen mooi konden zijn. Totdat ik mijn man ontmoette. Hij leerde mij dat oude spullen vaak nog veel mooier en waardevoller kunnen zijn dan nieuwe. Dit omdat ze een verhaal hebben. Dus toen wij gingen samenwonen en ik plotseling helemaal niet meer alles kon kopen wat mijn hartje begeerde, kochten we onze spullen tweedehands. En er ging een wereld voor mij open. Wat een pareltjes lagen er voor het grijpen!

We kochten later een oud huis, zette het “vol” met mooie gebruikte design spullen en we waren de koning te rijk! Ik had altijd nog wel een vervelend zeurend stemmetje in mijn hoofd dat zei dat “als ik later groot zou zijn” ik wel nieuwe design items zou kunnen gaan kopen. Dan pas zou het echt goed met mij gaan.

Toen ik 4 jaar geleden uitviel op mijn werk en later ook nog eens werd ontslagen dacht ik dus dat het nooit meer goed kwam. Met mijn carrière was het gedaan en met de droom over het geld dat dat ooit zou opleveren dus ook. Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen kopen wat ik mooi vond.

Het tegendeel is waar. De inrichting van mijn huis is er alleen maar mooier op geworden en dat met veel minder geld om te besteden! Weer een (zelf)stigma redenering onderuit gehaald……

Waarom ik dit vertel?

Afgelopen maart zag ik op een superleuk budgetblog dat ik al een tijdje volg, te weten https://www.thedevilwearswibra.nl , een oproep voor mensen die een mooie budgetinrichting hadden en die daarmee naar buiten wilden treden. Dat sprak me wel aan dus ik benaderde Lonneke, de eigenaar van de website.

Ze vroeg gelijk door over onze budgetinrichting en hoe het zo gekomen is maar ook over onze gezinssituatie en zo kwamen we ook aan de praat over mijn blog over mijn bijzondere kinderen.

Vanavond is het artikel gepubliceerd dat zij heeft geschreven en ik ben best heel trots op het mooie werk en het bijbehorende verhaal dat Lonneke heeft geleverd.

Bij deze: dankjewel Lonneke voor het prachtige resultaat!

Wil je ook een inkijkje: hierbij de link naar de website en het artikel:

de link naar het artikel over onze inrichting

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s