Doelen stellen

De Cliëntenraad Sociaal Domein van de Gemeente Eindhoven.

Ik heb er niet zoveel over geschreven. Ik heb het wel kort benoemd dat ik er ging werken als vrijwilliger en dat ik daarvoor eigenlijk alle andere werkzaamheden die ik deed had opgezegd. Maar de spreekwoordelijke “inkt” van het bericht over afscheid van “alles” was pas net droog of ik nam alweer afscheid.

Ik ga er hier niet verder over uit wijden waarom ik ben gestopt maar in het kort kwam het er op neer dat ik me er niet helemaal op mijn plek voelde. En ook al is het voor het goede doel, werk moet voor mij wel het gevoel geven dat ik op mijn plek zit, me blij maken en me energie geven. En dat deed het dus niet.

Door te stoppen met deze werkzaamheden verloor ik echter ook weer veel. Ik verloor het perspectief op de toekomst, ik verloor het contact met nieuwe collega’s en ik verloor het gevoel er weer bij te horen Maar vooral verloor ik een doel om naar uit te kijken en om voor te kunnen gaan. En dat heb ik heel hard nodig weet ik nu. Wat is dat eigenlijk met mij en vele andere mensen dat je echt een doel moet hebben? En wat is dat eigenlijk, een doel hebben?

Ik moest het even opzoeken in het synoniemen overzicht maar al snel vond ik begrippen als ambitie, bedoeling, bestemming , doelstelling, focus, plan, richtpunt en voornemen. En ik wist gelijk dat ik goed aanvoelde wat een doel nu eigenlijk was, voor mij dan. Allereerst is het een zinnige tijdsbesteding maar ten tweede ook perspectief, het naar een bestemming  toe kunnen werken. Ik heb het nodig om in mijn structuur te kunnen blijven en daardoor ook een beetje energiek en vrolijk te blijven.

En dat klinkt misschien een beetje gek omdat je zou zeggen dat ik genoeg perspectief zou kunnen hebben door waar ik allemaal mee bezig ben zoals het mijn kinderen goede zorg bieden, mijn eigen herstel en het mijn schrijfwerk meer onder de aandacht te brengen. Dat klopt allemaal en dat is ook allemaal zinvol, nuttig en nodig maar toch. Toch is het niet genoeg voor mij.

De afgelopen weken leek het er weer op dat ik weer de somberte in zou gaan duiken maar gelukkig klom ik weer op. Want door het voor mezelf uit te spreken dat ik een doel en structuur nodig heb, kon ik het tackelen. En kreeg ik weer een doel namelijk het weer opnieuw uitzoeken van een nieuw doel.

Je hoort nog van me…..

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s